translatedlabs.com

Språkverktyg, av språkentusiaster

Vår passion för språk har inspirerat oss att utforma intelligenta verktyg, produkter och tjänster som förbinder världen och gör flerspråkig kommunikation enklare. Välkommen till Translated Labs, där idéer kommer till liv!

Vad är Translated Labs?

Translated Labs är den plattform där alla kan få tillgång till våra senaste projekt, från den mest avancerade teknologin för språköversättning, till verktyg för företagsproduktivitet, till underhållningsapplikationer. Alla verktyg är redo att laddas ner eller användas som de är, och de flesta kan även nås via API eller på GitHub. Ha så kul!

Upptäck våra verktyg

Alexa Translated Skill

Translated skill för Amazon Alexa låter dig översätta ord och korta meningar på 35 språk genom ett enkelt röstkommando.
Verktyget har installerats av 1,3 miljoner användare och har även presenterats i The New York Times som en av de roligaste och mest användbara apparna för Alexa.

Läs mer

Meeting Recorder

Meeting Recorder är din personliga assistent för möten. Den registrerar och transkriberar automatiskt dina möten och låter dig söka efter ord och fraser i inspelningarna.

Läs mer

Whisperer

Whisperer är din diskreta tolk. Den låter dig förstå vad folk omkring dig säger, på 29 språk. Läs transkriptionen på din skärm eller lyssna på den i dina hörlurar.

Läs mer

MyMemory

MyMemory är det professionella alternativet till Google Translate. Den söker efter den översättning du behöver i världens största databas av professionellt översatt innehåll. Denna databas har skapats av en grupp offentliga tvåspråkiga dokument från Europeiska unionen och Förenta nationerna, och innehåller mer än 40 miljarder ord.

Läs mer

Vår Open Source Stack

Open Source
Professionallt CAT-verktyg

Matecat är ett CAT-verktyg för proffs som kombinerar samverkande översättningsminnen, lingvistisk QA och neural adaptiv maskinöversättning.

Hämta källkod

Kontakta ledande utvecklare
Öppen källkod
Maskinöversättning

ModernMT är vår neurala, adaptiva maskinöversättning utformad för proffs. MMT har rankats högt i vetenskapliga tävlingar som t.ex. WMT18.

Hämta källkod

Kontakta ledande utvecklare
Öppen källkod
Utvinning av innehåll

Matecat-filter konverterar filer till XLIFF och vice versa, utan att förlora någon formatering. För närvarande stöds 71 filformat, inklusive Google Drive.


Hämta källkod

Kontakta ledande utvecklare

Våra experiment

Muntlig språkidentifierare

Muntlig språkidentifierare fastställer automatiskt språket i en talad text. Du kan använda detta verktyg för att klassificera inspelningar på mellan 1 sekund och 1 minut. Det stöder för närvarande 8 språk.

Läs mer eller Hämta API
Terminologi extraktor

Detta verktyg extraherar automatiskt terminologin för ett tekniskt ämne från en skriven text. Det kan hjälpa översättare att identifiera svårigheter i ett dokument och förenkla processen för att skapa ordlistor.

Läs mer eller Hämta API
Läsbarhetsanalysator

Skriftlig information, särskilt på Internet, måste vara välstrukturerad och enkel att läsa. Denna applikation hjälper dig att förstå huruvida en text är lättläst eller om den behöver förbättras.

Läs mer eller skaffa API
Språkidentifierare

Språkidentifierare upptäcker automatiskt språket i en skriven text. Verktyget kan även användas för att identifiera ämnet i en text som är skriven på ett språk du inte förstår.

Läs mer
Semantiska relationer

Vad har orden flygplan, fågel och helikopter gemensamt? Denna applikation söker efter semantiska relationer i en text genom att analysera ordens statistiska egenskaper.

Läs mer
Translated Love

Translated Love är den originalsång som innehåller flest språk på ett och samma spår i musikhistorien. Det är också ett experiment för att visa att den psykologiska profileringen av internetanvändare kan användas för att främja ett budskap om kärlek och fred.

Läs mer
Translation Party

Vad händer när du översätter en mening på engelska till japanska, och sedan tillbaka till engelska, som om det vore en oändlig cirkel? Tja, prova! Och glöm inte att dela de roligaste resultaten med dina vänner.

Läs mer

Forskning och publikationer

Translated har en aktiv roll i forskningen inom området artificiell intelligens, och i synnerhet naturlig språkbehandling. Vi har arbetat med världens främsta universitet och forskningscentra sedan 2008, och sponsrat projekt eller varit medförfattare till flera vetenskapliga artiklar.

Läs mer

Jag kan göra detta bättre!

Vi är alltid intresserade av att anställa duktiga utvecklare med ett globalt tankesätt.
Hör av dig om du tror att du kan förbättra någon av dessa applikationer.

Hör av dig