Språkverktyg från språkentusiaster

Vår passion för språk har inspirerat oss att utforma intelligenta verktyg, produkter och tjänster som förbinder världen och gör flerspråkig kommunikation enklare. Välkommen till Translated Labs, där idéer kommer till liv!

Vad är Translated Labs?

Translated Labs är det utrymme där alla kan få tillgång till våra senaste projekt, från den mest avancerade teknologin för språköversättning, till verktyg för företagsproduktivitet, till underhållningsapplikationer. Alla verktyg är redo att laddas ner eller användas som de är, och de flesta kan också nås via API eller på GitHub. Ha så kul!

Upptäck våra verktyg

Alexa Translated Skill

Translated skill för Amazon Alexa låter dig översätta ord och korta meningar på 35 språk, med bara ett enkelt röstkommando.
Verktyget har installerats av 1,3 miljoner användare och har även presenterats i The New York Times som en av de roligaste och mest användbara apparna för Alexa.

Lär dig mer

Meeting Recorder

Meeting Recorder är din personliga assistent för möten. Den registrerar och transkriberar automatiskt dina möten och låter dig söka efter ord och fraser inom inspelningarna.

Lär dig mer

Whisperer

Whisperer är din diskreta tolk. Den låter dig förstå vad folk omkring dig säger, på 29 språk. Läs transkriptionen på din skärm eller lyssna på den i dina hörlurar.

Lär dig mer

MyMemory

MyMemory är det professionella alternativet till Google Translate. Det söker efter den översättning du behöver i världens största databas av professionellt översatt innehåll. Denna databas har skapats av en samling offentliga tvåspråkiga dokument från Europeiska unionen och Förenta nationerna, och innehåller mer än 40 miljarder ord.

Lär dig mer

Vår Open Source Stack

Open Source
Professional CAT-verktyg

MateCat är ett datorassisterat översättningsverktyg för proffs som kombinerar samverkande översättningsminnen, språklig QA och neural adaptiv maskinöversättning.

Skaffa källkod

Kontakta huvudutvecklare
Open Source
Maskinöversättning

ModernMT är vår neurala, adaptiva maskinöversättning utformad för proffs. MMT har rankats högt i vetenskapliga tävlingar som t.ex. WMT18.

Hämta källkod

Kontakta huvudutvecklare
Open Source
Utvinning av innehåll

MateCat-filter konvertera XLIFF-filer och vice versa, utan att förlora formatering. För närvarande stöds 71 filformat, inklusive Google Drive.


Skaffa källkod

Kontakta chefsutvecklare

Våra experiment

Spoken Language Identifier

Spoken Language Identifier fastställer automatiskt språket för en talad text. Du kan använda detta verktyg för att klassificera inspelningar på mellan 1 sekund och 1 minut. Det stöder för närvarande 8 språk.

Lär dig mer eller Använd API
Terminology Extractor

Detta verktyg extraherar automatiskt terminologin för ett tekniskt ämne från en skriven text. Det kan hjälpa översättare att identifiera svårigheter i ett dokument och förenkla processen för att skapa ordlistor.

Lär dig mer eller Använd API
Readability analyzer

Skriftlig information, särskilt på Internet, måste vara välstrukturerad och enkel att läsa. Denna app hjälper dig att förstå om en text är lättläst, eller om den behöver förbättras.

Lär dig mer eller Använd API
Language Identifier

Language Identifier upptäcker automatiskt språket i en skriven text. Verktyget kan också användas för att identifiera ämnet för en skriven text, på ett språk du inte förstår.

Lär dig mer
Semantic relationships

Vad har orden flygplan, fågel och helikopter gemensamt? Denna applikation söker efter semantiska relationer i en text genom att analysera ordens statistiska egenskaper.

Lär dig mer
Translated Love

Translated Love är den originalsång som innehåller flest språk på ett och samma spår i musikhistorien. Det är också ett experiment för att visa att den psykologiska profileringen av internetanvändare kan användas för att främja ett budskap om kärlek och fred.

Lär dig mer
Translation Party

Vad händer när du översätter en mening på engelska till japanska, och sedan tillbaka till engelska, som om det var en oändlig cirkel? Tja, prova! Och glöm inte att dela de roligaste resultaten med dina vänner.

Lär dig mer

Forskning och publikationer

Translated har en aktiv roll i forskningen inom området artificiell intelligens, och i synnerhet naturlig språkbehandling. Vi har arbetat med världens främsta universitet och forskningscentra sedan 2008, och sponsrat projekt eller varit medförfattare till flera vetenskapliga artiklar.

Lär dig mer

Jag kan göra detta bättre!

Vi är ständigt ute efter att anställa duktiga utvecklare med ett globalt tankesätt.
Hör av dig om du tror att du kan förbättra någon av dessa applikationer.

Kontakta oss