translatedlabs.com

Szenvedélyes nyelvészek által készített nyelvi eszközök

A nyelvek iránti szenvedélyünk inspirált minket arra, hogy olyan intelligens eszközöket, termékeket és szolgáltatásokat készítsünk, amelyek világszerte megkönnyítik a kapcsolatteremtést és többnyelvű kommunikációt. Üdvözöljük a Translated Labsben, ahol az ötletek életre kelnek!

Mi a Translated Labs?

A Translated Labs az a hely, ahol mindenki hozzáférhet a legújabb projektjeinkhez a legfejlettebb nyelvi fordítási technológiáktól kezdve az üzleti termelékenységi eszközökön át a szórakoztató alkalmazásokig. Az összes eszköz letölthető vagy azonnal használható, és többségük API-n keresztül vagy a GitHubon is elérhető. Próbálja ki!

Fedezze fel eszközeinket

Translated Alexa-képesség

Az Amazon Alexa Translated nevű képessége lehetővé teszi a szavak és rövid mondatok 37 nyelvre történő fordítását, csupán egy egyszerű hangutasítással.
2017. június és 2020. május között 4,5 millió felhasználó telepítette, és a The New York Times az Alexához elérhető egyik legszórakoztatóbb és leghasznosabb alkalmazásként mutatta be.

További információ

Meeting Recorder

A Meeting Recorder az Ön személyi asszisztense a megbeszélésekre. Rögzíti a megbeszéléseket, és automatikusan átiratot készít róluk, lehetővé téve a szavak és kifejezések keresését a felvételekben.

További információ

Whisperer

A Whisperer az Ön diszkrét tolmácsa. 29 nyelven teszi lehetővé, hogy megértse, miről beszélnek az Ön környezetében. Elolvashatja az átiratot a képernyőn, vagy csatlakoztathatja a fülhallgatóját, hogy meghallgassa a fordítást.

További információ

MyMemory

A MyMemory a Google Translate professzionális alternatívája. A világ legnagyobb, professzionálisan lefordított tartalmakat kezelő adatbázisában keresi meg az Önnek szükséges fordítást. Ezt azt adatbázist az Európai Unió és az ENSZ nyilvánosan elérhető kétnyelvű dokumentumainak gyűjteményéből állítottuk össze, és több mint 40 milliárd szót tartalmaz.

További információ

Nyílt forráskódú megoldásaink

Nyílt forráskódú
professzionális fordítástámogató eszköz

A Matecat egy számítógépes fordítástámogató eszköz szakembereknek, amely ötvözi az együttműködésen alapuló fordítómemóriákat, a nyelvi minőségbiztosítást és a neurális adaptív gépi fordítást.

Forráskód megtekintése

Kapcsolatfelvétel a vezető fejlesztővel
Nyílt forráskódú
gépi fordítás

A ModernMT a neurális adaptív gépi fordítási megoldásunk, amit szakembereknek terveztünk. A ModernMT a legjobbak között végzett tudományos versenyeken, például a WMT18-on.

Forráskód megtekintése

Kapcsolatfelvétel a vezető fejlesztővel
Nyílt forráskódú
tartalomkinyerés

A Matecat Filters a formázás elvesztése nélkül konvertálja oda és vissza az XLIFF-fájlokat. Jelenleg 71 fájlformátumot támogat, beleértve a Google Drive-fájlokat is.


Forráskód megtekintése

Kapcsolatfelvétel a vezető fejlesztővel

Kísérleti projektjeink

Beszélt nyelv azonosítása

A Beszélt nyelv azonosítása automatikusan felismeri az elhangzó szöveg nyelvét. 1 másodperc és 1 perc közötti hosszúságú felvételek besorolására használhatja. Jelenleg 8 nyelvet támogat.

További információ vagy API megtekintése
Terminológiakinyerés

Ez az eszköz automatikusan kinyeri egy szakmai témakör terminológiáját az írott szövegből. Segíthet a fordítóknak azonosítani a dokumentumban fellelhető nehezebb részeket, és egyszerűsítheti a szószedetek létrehozásának folyamatát.

További információ vagy API megtekintése
Olvashatóság elemzése

Az írásbeli információknak – különösen az interneten – könnyen olvashatónak és jól strukturáltnak kell lenniük. Ez az alkalmazás segít megérteni, hogy a szöveg könnyen olvasható-e, vagy javítást igényel.

További információ vagy API megtekintése
Nyelv azonosítása

A Nyelv azonosítása automatikusan felismeri az írott szöveg nyelvét. A használatával megismerheti egy írott szöveg témakörét egy olyan nyelven is, amit nem ért.

További információ
Szemantikus kapcsolatok

Mi a közös a repülőgép, a madár és a helikopter szavakban? Ez az alkalmazás a szöveg szemantikai összefüggéseit keresi a szavak statisztikai tulajdonságainak elemzésével.

További információ
Translated Love

A Translated Love egy eredeti dal, amely a zenetörténelemben a legtöbb nyelvet szólaltatja meg egy zeneszámon belül. Egyúttal egy kísérlet annak bemutatására, hogy az internethasználók pszichológiai profilozása felhasználható a szeretet és a béke üzenetének terjesztésére.

További információ
Translation Party

Mi történik, ha egy angol mondatot japánra, majd újra angolra fordít, mintha végtelenül ismétlődne? Próbálja ki! És ne felejtse el megosztani a legviccesebb eredményeket a barátaival.

További információ

Kutatás és publikációk

A Translated aktív szerepet vállal a mesterséges intelligenciával, és különösképpen a természetesnyelv-feldolgozással kapcsolatos kutatásokban. 2008 óta működünk együtt a legfontosabb egyetemekkel és kutatóközpontokkal: támogatjuk a projektjeiket, és számos tudományos munkában veszünk részt társszerzőként.

További információ

Én jobban tudnám csinálni!

Folyamatosan arra törekszünk, hogy kiváló, globális gondolkodásmódú mérnökökkel dolgozzunk együtt.
Vegye fel velünk a kapcsolatot, ha úgy gondolja, hogy tovább tudná fejleszteni bármelyik alkalmazásunkat.

Kapcsolatfelvétel