translatedlabs.com

Luettavuusanalysaattori

Tietoja luettavuusanalyysistä

Johdanto

Sanan ja lauseen pituudet vaikuttavat siihen, kuinka helppoa tekstiä on lukea ja ymmärtää. Lyhyet sanat ovat tavallisesti yleisempiä (Zipfin laki). Lyhyiden lauseiden ymmärtämiseen tarvitaan vähemmän abstraktiokykyä. Luettavuusanalyysi voi olla hyödyllinen tekstin parantamiseksi, sillä se parantaa tekstin saavutettavuutta.

Miksi olemme kehittäneet tämän?

Luettavuusindeksi kertoo, kuinka helppo tietty teksti on ymmärtää. Hyvin kirjoitettu teksti on tehokas, helppo ymmärtää ja nopea lukea. Tämä indeksi auttaa meitä ymmärtämään tekstin monimutkaisuutta, jotta kääntäjien ja tarkistajien toimet voidaan ajoittaa paremmin. Etenkin internetissä olevan kirjallisen tiedon on oltava, nyt enemmän kuin koskaan, helppolukuista ja hyvin jäsenneltyä. Tämä analyysi voi auttaa saavuttamaan molemmat tavoitteet.

Teknologia


Luettavuus

Luettavuus lasketaan Gulpease-indeksin avulla. Tämä indeksi on otettu käyttöön italian, englannin ja ranskan kielille. Saksan ja espanjan osalta toimii vain luettavuusindeksi. Jos kieltäsi ei vielä tueta ja olet kiinnostunut tästä teknologiasta, ota yhteyttä.

Termistö

Se käyttää Poisson-tilastoja, suurimman todennäköisyyden arviointia ja käänteistä dokumenttifrekvenssiä tietyn asiakirjan sanojen esiintymistiheyden ja kielikohtaisen sadan miljoonan sanan yleisen korpuksen välillä. Se käyttää sanaluokkajäsennintä ottaakseen huomioon todennäköisyyden, että tietty peräkkäisten sanojen jakso voisi olla termi. Se luo sanojen n-grammeja minimoimalla suhteellisen entropian. Lisätietoja on Termistön purkaminen -kohdassa.

Osaan tehdä paremmin!

Pyrimme jatkuvasti palkkaamaan hyviä insinöörejä, joilla on kyky ajatella globaalisti.
Ota yhteyttä, jos uskot voivasi parantaa jotakin näistä sovelluksista.

Ota yhteyttä

Tutustu kokeisiimme

Puhutun kielen tunnistin

Puhutun kielen tunnistin tunnistaa puhutun tekstin kielen automaattisesti. Voit käyttää sitä luokittelemaan äänitteet, joiden pituus on yhdestä sekunnista yhteen minuuttiin. Se tukee tällä hetkellä kahdeksaa kieltä.

Lisätietoja tai Hanki sovellusliittymä
Termistön purkaja

Tämä työkalu purkaa automaattisesti teknisen aiheen termistön kirjoitetusta tekstistä. Se voi auttaa kääntäjiä tunnistamaan asiakirjan vaikeudet ja yksinkertaistamaan sanastojen luomista.

Lisätietoja tai Hanki sovellusliittymä
Luettavuusanalysaattori

Kirjallisen tiedon on etenkin internetissä oltava helppolukuista ja hyvin jäsenneltyä. Tämä sovellus auttaa sinua ymmärtämään, onko teksti helposti luettavissa vai tarvitseeko sitä parantaa.

Lisätietoja tai Hanki sovellusliittymä
Kielentunnistin

Kielentunnistin tunnistaa kirjoitetun tekstin kielen automaattisesti. Sitä voidaan käyttää myös tunnistamaan sinulle vieraalla kielellä kirjoitetun tekstin aihe.

Lisätietoja
Semanttiset suhteet

Mitä yhteistä on sanoilla lentokone, lintu ja helikopteri? Tämä sovellus etsii semanttisia suhteita tekstistä analysoimalla sanojen tilastollisia ominaisuuksia.

Lisätietoja
Translation Party

Mitä tapahtuu käännettäessä englanninkielinen lause japaniksi ja sitten taas englanniksi, ikään kuin loputtomassa silmukassa? Kokeile! Äläkä unohda jakaa hauskimpia tuloksia ystävillesi.

Lisätietoja