translatedlabs.com

Olvashatóság elemzése

Információ az olvashatóság elemzéséről

Bevezetés

A szavak és a kifejezések hossza befolyásolja az adott szöveg olvashatóságát és érthetőségét. A rövid szavak általában gyakoribbak (Zipf-eloszlás). A rövid mondatok megértéséhez kisebb absztrakciós képesség szükséges. Az olvashatóság elemzése segíthet a jobb szövegek megalkotásában, javítva azok hozzáférhetőségét.

Miért fejlesztettük ki ezt az eszközt?

Az olvashatósági mutató megmutatja, mennyire könnyű megérteni egy adott szöveget. A jól megírt szöveg hatékony, könnyen érthető és gyorsan olvasható. Ez a mutató segít megérteni a szöveg összetettségét, hogy jobban ütemezhessük a fordítók és a lektorok munkáját. Az írásbeli információknak, különösen az interneten, közvetlenebbnek és jobban felépítettnek kell lenniük, mint valaha. Ez az elemzés elősegítheti mindkét cél elérését.

Technológia


Olvashatóság

Az olvashatóságot a Gulpease-index segítségével számítjuk ki. Ezt az indexet olasz, angol és francia nyelvre alkalmaztuk. Német és spanyol nyelven csak az olvashatósági index működik. Ha az Ön nyelve még nem támogatott, és érdekli ez a technológia, vegye fel velünk a kapcsolatot

Terminológia

A Poisson-statisztikákat, maximum likelihood módszert és a dokumentum inverz gyakoriságát használja egy adott dokumentumban szereplő szavak gyakorisága és egy nyelvenként 100 millió szót tartalmazó általános korpusz között. Probabilisztikus címkézést használ, amellyel megállapítja annak valószínűségét, hogy az egymást egy adott sorrendben követő szavak egy kifejezést alkotnak-e. N-gramokat hoz létre a szavakból a relatív entrópia minimalizálásával. További információkért lásd a Terminológiakinyerés című részt.

Én jobban tudnám csinálni!

Folyamatosan arra törekszünk, hogy kiváló, globális gondolkodásmódú mérnökökkel dolgozzunk együtt.
Vegye fel velünk a kapcsolatot, ha úgy gondolja, hogy tovább tudná fejleszteni bármelyik alkalmazásunkat.

Kapcsolatfelvétel

Ismerje meg kísérleti projektjeinket

Beszélt nyelv azonosítása

A Beszélt nyelv azonosítása automatikusan felismeri az elhangzó szöveg nyelvét. 1 másodperc és 1 perc közötti hosszúságú felvételek besorolására használhatja. Jelenleg 8 nyelvet támogat.

További információ vagy API beszerzése
Terminológiakinyerés

Ez az eszköz automatikusan kinyeri egy szakmai témakör terminológiáját az írott szövegből.Segíthet a fordítóknak azonosítani a dokumentumban fellelhető nehezebb részeket, és egyszerűsítheti a szószedetek létrehozásának folyamatát.

További információ vagy API beszerzése
Olvashatóság elemzése

Az írásbeli információknak – különösen az interneten – könnyen olvashatónak és jól strukturáltnak kell lenniük.Ez az alkalmazás segít megérteni, hogy a szöveg könnyen olvasható-e, vagy javítást igényel.

További információ vagy API beszerzése
Nyelv azonosítása

A Nyelv azonosítása automatikusan felismeri az írott szöveg nyelvét. A használatával megismerheti egy írott szöveg témakörét egy olyan nyelven is, amit nem ért.

További információ
Szemantikus kapcsolatok

Mi a közös a repülőgép, a madár és a helikopter szavakban?Ez az alkalmazás a szöveg szemantikai összefüggéseit keresi a szavak statisztikai tulajdonságainak elemzésével.

További információ
Translation Party

Mi történik, ha egy angol mondatot japánra, majd újra angolra fordít, mintha végtelenül ismétlődne? Próbálja ki! És ne felejtse el megosztani a legviccesebb eredményeket a barátaival.

További információ