translatedlabs.com

Szemantikus kapcsolatok

Információ a szemantikus kapcsolatok kereséséről

Bevezetés

Ez az alkalmazás a szöveg szemantikai összefüggéseit keresi a szavak statisztikai tulajdonságainak elemzésével.

Nem szabályokon alapul, hanem annak a valószínűségén, hogy két szó ugyanazon kifejezésben megjelenhet kapcsolat nélkül.

Technológia

A szavak n-dimenziós ábrázolását (PLSA) hozza létre a mellettük álló szavak statisztikai tulajdonságainak koordinátaként történő felhasználásával. Ez a bemutató az Európai Parlamentben lezajlott vitákat használja korpuszként.

Miért fejlesztettük ki ezt az eszközt?

Ez a technológia egy összetettebb projekt szerves része, amely képes kinyerni a lefordított terminológiát a webről.

Például ha a weben szeretné megtalálni a „Metallizzazione” angol fordítását, akkor nehéz lesz kétnyelvű webhelyeket találni, ahonnan az információk kinyerhetők. De egy Google-kereséssel több mint 50 000 olasz oldalt találhat, ahol szerepel a „Metallizzazione”. Ezen oldalakról megtudhatja, hogy a „Metallazzione” szemantikus kapcsolatban áll a „vuoto”, „impianto”, „vernice”, „finitura”, „metallo” kifejezésekkel, amelyek angol fordításai könnyen megtalálhatók. Így már rákereshet, hogy mi a közös a „vákuum”, „gyár”, „festék” és „fém” szavakban, és a válasz a „galvanizálás” lesz – ez a fordítás, amit keresett!

Szeretném alkalmazni!

Ha érdekli ez a technológia, olvasson részletesebben a Translated Labsről és a természetesnyelv-feldolgozással kapcsolatos szolgáltatásainkról.

Én jobban tudnám csinálni!

Folyamatosan arra törekszünk, hogy kiváló, globális gondolkodásmódú mérnökökkel dolgozzunk együtt.
Vegye fel velünk a kapcsolatot, ha úgy gondolja, hogy tovább tudná fejleszteni bármelyik alkalmazásunkat.

Kapcsolatfelvétel

Ismerje meg kísérleti projektjeinket

Beszélt nyelv azonosítása

A Beszélt nyelv azonosítása automatikusan felismeri az elhangzó szöveg nyelvét. 1 másodperc és 1 perc közötti hosszúságú felvételek besorolására használhatja. Jelenleg 8 nyelvet támogat.

További információ vagy API beszerzése
Terminológiakinyerés

Ez az eszköz automatikusan kinyeri egy szakmai témakör terminológiáját az írott szövegből.Segíthet a fordítóknak azonosítani a dokumentumban fellelhető nehezebb részeket, és egyszerűsítheti a szószedetek létrehozásának folyamatát.

További információ vagy API beszerzése
Olvashatóság elemzése

Az írásbeli információknak – különösen az interneten – könnyen olvashatónak és jól strukturáltnak kell lenniük.Ez az alkalmazás segít megérteni, hogy a szöveg könnyen olvasható-e, vagy javítást igényel.

További információ vagy API beszerzése
Nyelv azonosítása

A Nyelv azonosítása automatikusan felismeri az írott szöveg nyelvét. A használatával megismerheti egy írott szöveg témakörét egy olyan nyelven is, amit nem ért.

További információ
Szemantikus kapcsolatok

Mi a közös a repülőgép, a madár és a helikopter szavakban?Ez az alkalmazás a szöveg szemantikai összefüggéseit keresi a szavak statisztikai tulajdonságainak elemzésével.

További információ
Translation Party

Mi történik, ha egy angol mondatot japánra, majd újra angolra fordít, mintha végtelenül ismétlődne? Próbálja ki! És ne felejtse el megosztani a legviccesebb eredményeket a barátaival.

További információ