translatedlabs.com

Semanttiset suhteet

Tietoja semanttisten suhteiden etsimisestä

Johdanto

Tämä sovellus etsii semanttisia suhteita tekstistä analysoimalla sanojen tilastollisia ominaisuuksia.

Se ei perustu sääntöihin vaan todennäköisyyteen, että kaksi sanaa voi esiintyä samassa lauseessa ilman suhdetta.

Teknologia

Se luo sanojen n-ulotteisen esityksen (PLSA) käyttämällä kyseisten sanojen vieressä olevien sanojen tilastollisia ominaisuuksia koordinaatteina. Tämä demo käyttää korpuksenaan Euroopan parlamentin keskusteluja.

Miksi olemme kehittäneet tämän?

Tämä teknologia on olennainen osa monimutkaisempaa hanketta, jossa käännettyä termistöä puretaan verkosta.

Jos haluat löytää verkosta esimerkiksi englanninkielisen käännöksen sanalle "metallizzazione", on vaikea löytää kaksikielisiä sivustoja, joilta tietoja voidaan purkaa. Mutta Googlesta löydät yli 50 000 italialaista sivua, joissa kirjoitetaan "metallizzazionesta". Näiltä sivuilta huomaat, että "metallizzazionella" on semanttisia suhteita sanojen "vuoto", "impianto", "vernice", "finitura"ja "metallo" kanssa, joiden englanninkieliset käännökset ovat helposti löydettävissä. Tässä vaiheessa voit etsiä, mitä sanoilla "vacuum", "plant", "paint" ja "metal" on yhteistä, ja vastaus on "metallization" eli käännös, jota etsit!

Haluan sen!

Jos olet kiinnostunut tästä teknologiasta, lue lisää Translated Labsista ja luonnollisen kielen käsittelyyn liittyvistä palveluistamme.

Osaan tehdä paremmin!

Pyrimme jatkuvasti palkkaamaan hyviä insinöörejä, joilla on kyky ajatella globaalisti.
Ota yhteyttä, jos uskot voivasi parantaa jotakin näistä sovelluksista.

Ota yhteyttä

Tutustu kokeisiimme

Puhutun kielen tunnistin

Puhutun kielen tunnistin tunnistaa puhutun tekstin kielen automaattisesti. Voit käyttää sitä luokittelemaan äänitteet, joiden pituus on yhdestä sekunnista yhteen minuuttiin. Se tukee tällä hetkellä kahdeksaa kieltä.

Lisätietoja tai Hanki sovellusliittymä
Termistön purkaja

Tämä työkalu purkaa automaattisesti teknisen aiheen termistön kirjoitetusta tekstistä. Se voi auttaa kääntäjiä tunnistamaan asiakirjan vaikeudet ja yksinkertaistamaan sanastojen luomista.

Lisätietoja tai Hanki sovellusliittymä
Luettavuusanalysaattori

Kirjallisen tiedon on etenkin internetissä oltava helppolukuista ja hyvin jäsenneltyä. Tämä sovellus auttaa sinua ymmärtämään, onko teksti helposti luettavissa vai tarvitseeko sitä parantaa.

Lisätietoja tai Hanki sovellusliittymä
Kielentunnistin

Kielentunnistin tunnistaa kirjoitetun tekstin kielen automaattisesti. Sitä voidaan käyttää myös tunnistamaan sinulle vieraalla kielellä kirjoitetun tekstin aihe.

Lisätietoja
Semanttiset suhteet

Mitä yhteistä on sanoilla lentokone, lintu ja helikopteri? Tämä sovellus etsii semanttisia suhteita tekstistä analysoimalla sanojen tilastollisia ominaisuuksia.

Lisätietoja
Translation Party

Mitä tapahtuu käännettäessä englanninkielinen lause japaniksi ja sitten taas englanniksi, ikään kuin loputtomassa silmukassa? Kokeile! Äläkä unohda jakaa hauskimpia tuloksia ystävillesi.

Lisätietoja