translatedlabs.com

Semantiske relationer

Oplysninger om søgning efter semantiske relationer

Introduktion

Denne applikation søger efter semantiske relationer i en tekst ved at analysere ordenes statistiske egenskaber.

Den er ikke baseret på regler, men på sandsynligheden for, at to ord kan forekomme i samme sætning uden at have en forbindelse.

Teknologi

Den skaber et n-dimensionelt udvalg af ord (PLSA) ved hjælp af ordenes statistiske egenskaber, der vises som koordinater, ved siden af dem. Denne demo anvender Europa-Parlamentets debatter som samling.

Hvorfor har vi udviklet dette?

Denne teknologi er en integreret del af et mere kompliceret projekt, der er i stand til at udtrække oversat terminologi fra nettet.

Hvis du f.eks. ønsker at finde den engelske oversættelse af 'Metallizzazione' på nettet, vil det være vanskeligt at finde tosprogede websteder, hvorfra oplysningerne kan udtrækkes. Men på Google kan du finde mere end 50.000 italienske sider, der nævner "Metallizzazione". På disse sider vil du opdage, at 'Metallazzione' har semantiske relationer til "vuoto", "impianto", "vernice", "finitura" og "metallo", hvis engelske oversættelser let kan findes. På dette tidspunkt kan du søge efter, hvad ordene "vacuum", "plant", "paint" og "metal" har til fælles, og svaret vil være "Metallization", hvilket er den oversættelse, du ledte efter.

Den vil jeg gerne have!

Hvis du er interesseret i denne teknologi, kan du læse mere om Translated Labs og vores tjenester til naturlig sprogbehandling.

Jeg kan gøre det bedre.

Vi ønsker hele tiden at ansætte dygtige udviklere med et globalt tankesæt.
Kontakt os, hvis du mener, du kan forbedre nogle af disse applikationer.

Tag kontakt til os

Se nærmere på vores eksperimenter

Identifikator af det talte sprog

Identifikatoren af det talte sprog registrerer automatisk sproget i en talt tekst. Du kan bruge den til at kategorisere optagelser fra 1 sekund til 1 minut. Den understøtter i øjeblikket 8 sprog.

Få mere at vide, eller Hent API
Terminologiudtrækker

Dette værktøj trækker automatisk terminologien for et teknisk emne ud af en skreven tekst. Det kan hjælpe oversættere med at identificere problemerne i et dokument og forenkle processen med at oprette ordlister.

Få mere at vide, eller Hent API
Læsbarhedsanalysator

Skriftlige oplysninger, især på internettet, skal være lette at læse og godt struktureret. Denne applikation hjælper dig med at finde ud af, om en tekst er læt at læse, eller om den skal forbedres.

Få mere at vide, eller Hent API
Sprogidentifikator

Sprogidentifikatoren registrerer automatisk sproget i en skreven tekst. Den kan også anvendes til at identificere emnet i en skreven tekst på et sprog, du ikke forstår.

Få mere at vide
Semantiske relationer

Hvad har ordene fly, fugl og helikopter til fælles? Denne applikation søger efter semantiske relationer i en tekst ved at analysere ordenes statistiske egenskaber.

Få mere at vide
Translation Party

Hvad sker der, når du oversætter en engelsk sætning til japansk og derefter tilbage til engelsk i én ubrudt handling? Prøv engang! Og glem ikke at dele de sjoveste resultater med dine venner.

Få mere at vide