translatedlabs.com

Semantiske forhold

Informasjon om søking etter semantiske forhold

Introduksjon

Denne applikasjonen søker etter semantiske forhold i en tekst gjennom å analysere hvert ords statistiske egenskaper.

Den baserer seg ikke på regler, men sannsynligheten for at du ord opptrer i samme setning uten å ha en sammenheng.

Teknologi

Dette skaper en n-dimensjonal representasjon av ord (PLSA) ved å bruke hvert ords statistiske egenskaper, som vises ved siden av dem som koordinater. Denne demoen bruker debatter fra Europaparlamentet som korpus.

Hvorfor har vi utviklet dette?

Denne teknologien er en grunnleggende del av et mer komplekst prosjekt som er i stand til å ekstrahere oversatt terminologi fra nettet.

Dersom du for eksempel søker på nettet etter engelske oversettelser av «metallizzazione», er det vanskelig å finne tospråklige sider å ekstrahere informasjonen fra. På Google finner du derimot mer enn 50 000 italienske sider som snakker om «metallizzazione». På disse sidene kan du se at «metallizzazione» har semantiske forhold med «vuoto», «impianto», «vernice», «finitura» og «metallo», som det er enkelt å finne engelske oversettelser til. På dette punktet kan du søke etter hva ordene «vacuum», «plant», «paint» og «metal» har til felles, og svaret blir «metallization», oversettelsen du lette etter!

Jeg vil ha dette!

Hvis du er interessert i denne teknologien, kan du lese mer om Translated labs og språkteknologitjenestene våre.

Jeg kan gjøre dette bedre!

Vi er stadig på utkikk etter å ansette dyktige utviklere med et globalt tankesett.
Ta kontakt hvis du tror du kan forbedre noen av disse applikasjonene.

Ta kontakt

Utforsk eksperimentene våre

Talespråkidentifikator

Talespråkidentifikatoren gjenkjenner automatisk språket i en skrevet tekst. Du kan bruke den til å klassifisere opptak på mellom ett sekund og ett minutt. Den støtter foreløpig åtte språk.

Finn ut mer eller få tak i API
Terminologiekstraktor

Dette verktøyet skiller automatisk ut terminologi relatert til et teknisk emne fra skrevet tekst.Det kan hjelpe oversettere med å identifisere utfordringer i dokumentet og forenkle prosessen med å lage ordlister.

Finn ut mer eller få tak i API
Lesbarhetsanalysator

Skriftlig informasjon, særlig på internett, må være lettlest og godt strukturert.Denne applikasjonen hjelper deg med å forstå hvor lettlest en tekst er, eller om den trenger forbedringer.

Finn ut mer eller få tak i API
Språkidentifikator

Språkidentifikatoren oppdager automatisk språket i en skrevet tekst. Verktøyet kan også brukes til å identifisere temaet i en skrevet tekst på et språk du ikke forstår.

Finn ut mer
Semantiske forhold

Hva har ordene «fly», «fugl» og «helikopter» til felles?Denne applikasjonen søker etter semantiske forhold i en tekst ved å analysere hvert ords statistiske egenskaper.

Finn ut mer
Translation Party

Hva skjer når du oversetter en engelsk setning til japansk, og deretter tilbake til engelsk i en evig sirkel? Prøv, da vel! Og ikke glem å dele de morsomste resultatene med vennene dine.

Finn ut mer