translatedlabs.com

Semantiska relationer

Information om sökning efter semantiska relationer

Introduktion

Denna applikation söker efter semantiska relationer i en text genom att analysera ordens statistiska egenskaper.

Den är inte baserad på regler utan på sannolikheten för att två ord kan finnas i samma fras utan att ha en relation.

Teknologi

Den skapar en n-dimensionell representation av ord (PLSA) genom att använda de statistiska egenskaperna för orden som visas bredvid dem som koordinater. Denna demo använder Europaparlamentets debatter som sitt korpus.

Varför har vi utvecklat detta?

Denna teknologi är en integrerad del av ett mer komplicerat projekt som kan hämta översatt terminologi från webben.

Om du till exempel vill hitta den engelska översättningen av "Metallizzazione" på webben kommer det att vara svårt att hitta tvåspråkiga webbplatser från vilka informationen kan extraheras. Men på Google hittar du fler än 50 000 italienska sidor som talar om "Metallizzazione". På dessa sidor kan du se att "Metallizzazione" har semantiska relationer med "vuoto", "impianto", "vernice", "finitura" och "metallo", för vilka de engelska översättningarna enkelt kan hittas. Nu kan du söka efter vad orden "vacuum", "plant", "paint" och "metal" har gemensamt och svaret är "Metallization", den översättning du letade efter!

Jag vill ha den!

Om du är intresserad av den här teknologin får du gärna läsa mer om Translated Labs och våra tjänster för naturlig språkbearbetning.

Jag kan göra detta bättre!

Vi är alltid intresserade av att anställa duktiga utvecklare med ett globalt tankesätt.
Hör av dig om du tror att du kan förbättra någon av dessa applikationer.

Kontakta oss

Utforska våra experiment

Muntlig språkidentifierare

Muntlig språkidentifierare fastställer automatiskt språket i en talad text. Du kan använda detta verktyg för att klassificera inspelningar på mellan 1 sekund och 1 minut. Det stöder för närvarande 8 språk.

Läs mer eller skaffa API
Terminologi extraktor

Detta verktyg extraherar automatiskt terminologin för ett tekniskt ämne från en skriven text.Det kan hjälpa översättare att identifiera svårigheter i ett dokument och förenkla processen för att skapa ordlistor.

Läs mer eller skaffa API
Läsbarhetsanalysator

Skriftlig information, särskilt på Internet, måste vara välstrukturerad och enkel att läsa.Denna applikation hjälper dig att förstå huruvida en text är lättläst eller om den behöver förbättras.

Läs mer eller skaffa API
Språkidentifierare

Språkidentifierare upptäcker automatiskt språket i en skriven text. Verktyget kan även användas för att identifiera ämnet i en text som är skriven på ett språk du inte förstår.

Läs mer
Semantiska relationer

Vad har orden flygplan, fågel och helikopter gemensamt?Denna applikation söker efter semantiska relationer i en text genom att analysera ordens statistiska egenskaper.

Läs mer
Translation Party

Vad händer när du översätter en mening på engelska till japanska, och sedan tillbaka till engelska, som om det vore en oändlig cirkel? Tja, prova! Och glöm inte att dela de roligaste resultaten med dina vänner.

Läs mer