translatedlabs.com

Semantische relaties

Informatie over het zoeken naar semantische relaties

Introductie

Deze applicatie zoekt naar semantische relaties in een tekst door de statistische eigenschappen van woorden te analyseren.

Het is niet gebaseerd op regels, maar op de waarschijnlijkheid dat twee woorden in dezelfde zin kunnen voorkomen zonder een relatie te hebben.

Technologie

Het creëert een n-dimensionale weergave van woorden (PLSA) door de statistische eigenschappen van de woorden die ernaast verschijnen als coördinaten te gebruiken. Deze demo gebruikt debatten van het Europees Parlement als corpus.

Waarom hebben we dit ontwikkeld?

Deze technologie is een integraal onderdeel van een ingewikkelder project dat in staat is om vertaalde terminologie van het web te halen.

Als u bijvoorbeeld op het internet de Engelse vertaling van 'Metallizzazione' wilt vinden, zal het moeilijk zijn om tweetalige sites te vinden waar de informatie kan worden geëxtraheerd. Maar je vindt op Google meer dan 50.000 Italiaanse pagina's die het over "Metallizzazione" hebben. Op deze pagina's zul je ontdekken dat 'Metallazzione' semantische relaties heeft met 'vuoto', 'impianto', 'vernice', 'finitura', 'metallo' waarvoor de Engelse vertalingen gemakkelijk te vinden zijn. U kunt dan zoeken naar wat de woorden 'vacuüm', 'plant', 'verf', 'metaal' gemeen hebben en het antwoord is 'Metallisatie', de vertaling waarnaar u op zoek was!

Ik wil het hebben!

Als u geïnteresseerd bent in deze technologie, lees dan meer over Translated Labs en onze diensten voor natuurlijke taalverwerking.

Dit kan ik beter!

We zijn voortdurend op zoek naar geweldige ontwikkelaars met een wereldwijde oriëntatie.
Neem contact op als u denkt dat u een van deze applicaties kunt verbeteren.

Neem contact op

Bekijk onze experimenten

Identificator voor gesproken taal

Identificator voor gesproken taal detecteert automatisch de taal van een gesproken tekst. U kunt het gebruiken om opnames van 1 seconde tot 1 minuut te classificeren. Het ondersteunt momenteel 8 talen.

Meer informatie of de API kopen
Terminologie-extractor

Dit programma haalt automatisch de terminologie van een technisch onderwerp uit een geschreven tekst. Het kan vertalers helpen problemen in een document te identificeren en het proces van woordenlijsten maken vereenvoudigen.

Meer informatie of de API kopen
Leesbaarheidsanalysator

Schriftelijke informatie, vooral op het internet, moet gemakkelijk leesbaar en goed gestructureerd zijn. Deze applicatie helpt u te begrijpen of een tekst gemakkelijk leesbaar is of verbeterd moet worden.

Meer informatie of de API kopen
Taalindentificator

Taalidentificator detecteert automatisch de taal van een geschreven tekst. Het kan ook worden gebruikt om het onderwerp van een geschreven tekst te identificeren in een taal die u niet begrijpt.

Meer informatie
Semantische relaties

Wat hebben de woorden vliegtuig, vogel en helikopter met elkaar gemeen? Deze applicatie zoekt naar semantische relaties in een tekst door de statistische eigenschappen van woorden te analyseren.

Meer informatie
Translation Party

Wat gebeurt er wanneer u een Engelse zin vertaalt naar het Japans en vervolgens terug naar het Engels, als in een oneindige lus? Probeer het maar eens! Vergeet niet om de grappigste resultaten met uw vrienden te delen.

Meer informatie