translatedlabs.com

Relații semantice

Informații despre căutarea de relații semantice

Introducere

Această aplicație caută relații semantice într-un text, analizând proprietățile statistice ale cuvintelor.

Nu se bazează pe reguli, ci pe probabilitatea ca două cuvinte să apară în aceeași frază fără a avea o relație.

Tehnologie

Creează o reprezentare n-dimensională a cuvintelor (PLSA) utilizând proprietățile statistice ale cuvintelor care apar lângă ele drept coordonate. Această versiune demonstrativă folosește dezbaterile Parlamentului European drept corpus.

De ce am dezvoltat această tehnologie?

Această tehnologie face parte dintr-un proiect mai complicat, care poate să extragă terminologia tradusă de pe web.

De exemplu, dacă dorești să găsești pe web traducerea în engleză a cuvântului „Metallizzazione”, va fi dificil să găsești site-uri bilingve de unde pot fi extrase informațiile. Dar pe Google vei găsi peste 50.000 de pagini în limba italiană care vorbesc despre „Metallizzazione”. Din aceste pagini, vei descoperi că „Metallazzione” are relații semantice cu „vuoto”, „impianto”, „vernice”, „finitura” și „metalo”, pentru care se pot găsi cu ușurință traducerile în limba engleză. În acest moment, poți căuta ce au în comun cuvintele „vid”, „plantă”, „vopsea”, „metal”, iar răspunsul va fi „Metalizare”, traducerea pe care o cauți!

Mă interesează!

Dacă te interesează această tehnologie, te rugăm să citești mai multe pe Translated Labs și să consulți serviciile noastre de procesare a limbajului natural.

Eu pot face mai bine!

Căutăm în permanență să angajăm ingineri excelenți cu o mentalitate globală.
Contactează-ne dacă crezi că poți îmbunătăți oricare dintre aceste aplicații.

Ia legătura cu noi

Descoperă experimentele noastre

Identificator de limbă vorbită

Identificatorul de limbă vorbită detectează automat limba unui text vorbit. Îl poți utiliza pentru a clasifica înregistrări de la 1 secundă până la 1 minut. În prezent, acceptă 8 limbi.

Află mai multe sau Obține API-ul
Extractor de terminologie

Acest instrument extrage automat terminologia unui subiect tehnic dintr-un text scris.Poate ajuta traducătorii să identifice dificultățile unui document și să simplifice procesul de creare a glosarelor.

Află mai multe sau Obține API-ul
Analizor de lizibilitate

Informațiile scrise, în special pe internet, trebuie să fie ușor de citit și bine structurate.Această aplicație te ajută să înțelegi dacă un text este ușor de citit sau dacă are nevoie de îmbunătățiri.

Află mai multe sau Obține API-ul
Identificator de limbă

Identificatorul de limbă detectează automat limba unui text scris. De asemenea, poate fi folosit pentru a identifica subiectul unui text scris într-o limbă pe care nu o înțelegi.

Află mai multe
Relații semantice

Ce au în comun cuvintele avion, pasăre și elicopter?Această aplicație caută relații semantice într-un text, analizând proprietățile statistice ale cuvintelor.

Află mai multe
Translation Party

Ce se întâmplă când traduci o propoziție din limba engleză în limba japoneză și apoi din nou în limba engleză, ca și cum ar fi o buclă infinită? Încearcă și ai să vezi! Și nu uita să împărtășești cele mai amuzante rezultate cu prietenii.

Află mai multe