translatedlabs.com

Automatikus nyelvazonosítás

Információ a nyelv azonosításáról

Bevezetés

A Nyelv azonosítása eszköz egy automatikus osztályozó. Kiszámítja, mennyire hasonlít egy szöveg a korábban beillesztett referenciaszövegekhez.

Technológia

A szöveg n-dimenziós ábrázolását (vektortérmodelljét) hozza létre a szövegben található bájtszekvenciák statisztikai tulajdonságainak koordinátaként történő felhasználásával. Ugyanezt a műveletet hajtja végre a korábban beillesztett referenciaszövegeken is. Az n-dimenziós térben a beillesztett szöveg pontos pozícióval szerepel. A hozzá legközelebb álló referenciaszöveg lesz a rá leginkább hasonlító szöveg.

Miért fejlesztettük ki ezt az eszközt?

Ez a technológia egy olyan keresőrobot szerves része, amely hasznos információkat nyerhet ki fordítóink számára a webről.

Automatikus osztályozóként példadokumentumok megadásával könnyen használható annak meghatározására, hogy melyik kategóriába tartozik egy dokumentum. Arra is használjuk, hogy osztályozzuk a levelezésünket, és hogy azonosítsuk egy írott szöveg témakörét egy olyan nyelven, amit nem értünk.

Szeretném alkalmazni!

Ha érdekli ez a technológia, olvasson részletesebben a Translated Labsről és a természetesnyelv-feldolgozással kapcsolatos szolgáltatásainkról.

Én jobban tudnám csinálni!

Folyamatosan arra törekszünk, hogy kiváló, globális gondolkodásmódú mérnökökkel dolgozzunk együtt.
Vegye fel velünk a kapcsolatot, ha úgy gondolja, hogy tovább tudná fejleszteni bármelyik alkalmazásunkat.

Kapcsolatfelvétel

Ismerje meg kísérleti projektjeinket

Beszélt nyelv azonosítása

A Beszélt nyelv azonosítása automatikusan felismeri az elhangzó szöveg nyelvét. 1 másodperc és 1 perc közötti hosszúságú felvételek besorolására használhatja. Jelenleg 8 nyelvet támogat.

További információ vagy API beszerzése
Terminológiakinyerés

Ez az eszköz automatikusan kinyeri egy szakmai témakör terminológiáját az írott szövegből. Segíthet a fordítóknak azonosítani a dokumentumban fellelhető nehezebb részeket, és egyszerűsítheti a szószedetek létrehozásának folyamatát.

További információ vagy API beszerzése
Olvashatóság elemzése

Az írásbeli információknak – különösen az interneten – könnyen olvashatónak és jól strukturáltnak kell lenniük.Ez az alkalmazás segít megérteni, hogy a szöveg könnyen olvasható-e, vagy javítást igényel.

További információ vagy API beszerzése
Nyelv azonosítása

A Nyelv azonosítása automatikusan felismeri az írott szöveg nyelvét. A használatával megismerheti egy írott szöveg témakörét egy olyan nyelven is, amit nem ért.

További információ
Szemantikus kapcsolatok

Mi a közös a repülőgép, a madár és a helikopter szavakban?Ez az alkalmazás a szöveg szemantikai összefüggéseit keresi a szavak statisztikai tulajdonságainak elemzésével.

További információ
Translation Party

Mi történik, ha egy angol mondatot japánra, majd újra angolra fordít, mintha végtelenül ismétlődne? Próbálja ki! És ne felejtse el megosztani a legviccesebb eredményeket a barátaival.

További információ