translatedlabs.com

Analizor de lizibilitate

Informații despre analiza lizibilității

Introducere

Lungimea cuvintelor și lungimea frazelor influențează ușurința de citire și de înțelegere a unui text dat. Cuvintele scurte sunt de obicei mai frecvente (Legea lui Zipf). Propozițiile scurte necesită o capacitate mai mică de abstractizare pentru a le înțelege. Analiza lizibilității ar putea fi utilă pentru a îmbunătăți un text, sporind accesibilitatea acestuia.

De ce am dezvoltat această tehnologie?

Indicele de lizibilitate ne spune cât de ușor este de înțeles un text dat. Un text bine scris este eficient, ușor de înțeles și rapid de citit. Acest indice ne ajută să înțelegem complexitatea textului pentru a programa mai bine activitățile traducătorilor și revizorilor. Mai mult ca oricând, informațiile scrise, în special pe internet, trebuie să fie directe și bine structurate. Această analiză poate ajuta la atingerea ambelor obiective.

Tehnologie


Lizibilitate

Lizibilitatea este calculată folosind indicele Gulpease. Acest indice a fost implementat pentru limbile italiană, engleză și franceză. Pentru limbile germană și spaniolă, funcționează doar indicele de lizibilitate. Dacă limba ta nu este încă acceptată și te interesează de această tehnologie, contactează-ne

Terminologie

Utilizează statistici Poisson, estimarea probabilității maxime și frecvența inversă în documente dintre frecvența cuvintelor dintr-un document dat și un corpus generic de 100 de milioane de cuvinte pe limbă. Acesta folosește un marcator probabilistic de părți de vorbire pentru a lua în considerare probabilitatea ca o anumită secvență de cuvinte să fie un termen. Creează n-grame de cuvinte prin minimizarea entropiei relative. Pentru mai multe informații, consultă secțiunea Extragerea terminologiei.

Eu pot face mai bine!

Căutăm în permanență să angajăm ingineri excelenți cu o mentalitate globală.
Contactează-ne dacă crezi că poți îmbunătăți oricare dintre aceste aplicații.

Ia legătura cu noi

Descoperă experimentele noastre

Identificator de limbă vorbită

Identificatorul de limbă vorbită detectează automat limba unui text vorbit. Îl poți utiliza pentru a clasifica înregistrări de la 1 secundă până la 1 minut. În prezent, acceptă 8 limbi.

Află mai multe sau Obține API-ul
Extractor de terminologie

Acest instrument extrage automat terminologia unui subiect tehnic dintr-un text scris.Poate ajuta traducătorii să identifice dificultățile unui document și să simplifice procesul de creare a glosarelor.

Află mai multe sau Obține API-ul
Analizor de lizibilitate

Informațiile scrise, în special pe internet, trebuie să fie ușor de citit și bine structurate.Această aplicație te ajută să înțelegi dacă un text este ușor de citit sau dacă are nevoie de îmbunătățiri.

Află mai multe sau Obține API-ul
Identificator de limbă

Identificatorul de limbă detectează automat limba unui text scris. De asemenea, poate fi folosit pentru a identifica subiectul unui text scris într-o limbă pe care nu o înțelegi.

Află mai multe
Relații semantice

Ce au în comun cuvintele avion, pasăre și elicopter?Această aplicație caută relații semantice într-un text, analizând proprietățile statistice ale cuvintelor.

Află mai multe
Translation Party

Ce se întâmplă când traduci o propoziție din limba engleză în limba japoneză și apoi din nou în limba engleză, ca și cum ar fi o buclă infinită? Încearcă și ai să vezi! Și nu uita să împărtășești cele mai amuzante rezultate cu prietenii.

Află mai multe