translatedlabs.com

Leesbaarheidsanalysator

Informatie over de leesbaarheidsanalyse

Introductie

Woordlengte en zinslengte beïnvloeden het leesgemak en begrip van een bepaalde tekst. Korte woorden komen meestal vaker voor (de wet van Zipf). Korte zinnen zijn vaak met minder abstractievermogen te begrijpen. De leesbaarheidsanalyse kan nuttig zijn om een tekst beter en toegankelijker te maken.

Waarom hebben we dit ontwikkeld?

De leesbaarheidsindex vertelt ons hoe eenvoudig een bepaalde tekst te begrijpen is. Een goed geschreven tekst is effectief, gemakkelijk te begrijpen en snel te lezen. Deze index helpt ons de complexiteit van de tekst te begrijpen om de activiteiten van vertalers en proeflezers beter te plannen. Meer dan ooit moet schriftelijke informatie, vooral op internet, direct zijn en een goede opbouw hebben. Deze analyse kan helpen om beide doelen te bereiken.

Technologie


Leesbaarheid

De leesbaarheid wordt met behulp van de Gulpease-index berekend. Deze index is voor Italiaans, Engels en Frans geïmplementeerd. Voor Duits en Spaans werkt alleen de leesbaarheidsindex. Als uw taal nog niet wordt ondersteund en u in deze technologie geïnteresseerd bent, neem dan contact met ons op

Terminologie

Het maakt gebruik van Poisson-statistieken, de maximale waarschijnlijkheidsschatting en de inverse documentfrequentie tussen de frequentie van woorden in een bepaald document en een algemene corpus van 100 miljoen woorden per taal. Het gebruikt een probabilistische part-of-speech-tagger om rekening te houden met de waarschijnlijkheid dat een bepaalde reeks woorden een term zou kunnen zijn. Het creëert n-gram woorden door de relatieve entropie te minimaliseren. Zie Terminologie-extractie voor meer informatie.

Dit kan ik beter!

We zijn voortdurend op zoek naar geweldige ontwikkelaars met een wereldwijde oriëntatie.
Neem contact op als u denkt dat u een van deze applicaties kunt verbeteren.

Neem contact op

Bekijk onze experimenten

Identificator voor gesproken taal

Identificator voor gesproken taal detecteert automatisch de taal van een gesproken tekst. U kunt het gebruiken om opnames van 1 seconde tot 1 minuut te classificeren. Het ondersteunt momenteel 8 talen.

Meer informatie of de API kopen
Terminologie-extractor

Dit programma haalt automatisch de terminologie van een technisch onderwerp uit een geschreven tekst.Het kan vertalers helpen problemen in een document te identificeren en het proces van woordenlijsten maken vereenvoudigen.

Meer informatie of de API kopen
Leesbaarheidsanalysator

Schriftelijke informatie, vooral op het internet, moet gemakkelijk leesbaar en goed gestructureerd zijn.Deze applicatie helpt u te begrijpen of een tekst gemakkelijk leesbaar is of verbeterd moet worden.

Meer informatie of de API kopen
Taalindentificator

Taalidentificator detecteert automatisch de taal van een geschreven tekst. Het kan ook worden gebruikt om het onderwerp van een geschreven tekst te identificeren in een taal die u niet begrijpt.

Meer informatie
Semantische relaties

Wat hebben de woorden vliegtuig, vogel en helikopter met elkaar gemeen?Deze applicatie zoekt naar semantische relaties in een tekst door de statistische eigenschappen van woorden te analyseren.

Meer informatie
Translation Party

Wat gebeurt er wanneer u een Engelse zin vertaalt naar het Japans en vervolgens terug naar het Engels, als in een oneindige lus? Probeer het maar eens! Vergeet niet om de grappigste resultaten met uw vrienden te delen.

Meer informatie