translatedlabs.comTranslated
Vaardigheid voor Alexa-apparaten

Nu installeren

De Translated-vaardigheid voor smarthome-apparaten van Amazon Alexa kan momenteel korte zinnen vertalen van het Engels naar 37 talen. De vaardigheid werd tussen juni 2017 en juni 2019 door 2,5 miljoen gebruikers geïnstalleerd en is een van de meest gebruikte Alexa-apps wereldwijd. Het is door The New York Times vermeld als een van de meest leuke en nuttige vaardigheden die beschikbaar zijn voor Alexa-apparaten. Elke dag vragen ongeveer 5.000 unieke gebruikers deze vaardigheid om vertalingen.

We besloten om deze te creëren omdat we gebruikers op een eenvoudige manier toegang wilden geven tot professionele vertaaltechnologie. Alexa kan niet uit zichzelf vertalen. Daarom hebben we besloten om gebruikers deze functie te geven en te zien hoe ze reageren, of ze het leuk vinden of niet. Na elke uitgebrachte update richten we ons op beoordelingen van gebruikers in Amazon stores en voeren we interne tests uit met potentiële gebruikers. We voegen daarbij nieuwe functies toe en verfijnen de kernfuncties om een zo breed mogelijke groep gebruikers tevreden te stellen en proberen hen de beste spraak-gebruikersinterface-ervaring te bieden.

Onze Alexa-vaardigheid Translated is gebaseerd op een drielaagse stack. Amazons eigen engine vangt audio op en voert natuurlijketaalverwerking uit op basis van een door ons gedefinieerd intentie/entiteitsmodel. De intentie van de gebruiker (bijv. "Ik wil vertalen") en de entiteiten ("hallo van Engels naar Spaans") worden verzonden naar de Translated Skill-server. De server vertaalt de gevraagde zin van de bron- naar de doeltaal met MyMemory en maakt audio van de vertaalde tekst door tekst-naar-spraakdiensten van derden.

Het resultaat: de gevraagde vertaling wordt uitgesproken in een accent van die taal, slechts een seconde nadat de opdracht door Alexa is ontvangen.

Heeft u het al geprobeerd?

Volg deze links naar de Amerikaanse store en de Britse store om de Alexa-vaardigheid Translated te installeren.

Neem contact op.

We staan klaar om uw vragen te beantwoorden

en u te helpen met uw wensen.

Contact opnemen