translatedlabs.com

Translated képesség
Alexa-eszközökhöz

Telepítse most

Az Amazon Alexa-képes otthoni okoseszközökre telepíthető Translated képesség jelenleg rövid mondatokat képes lefordítani angolról 37 nyelvre. A képességet 2,5 millió felhasználó telepítette 2017. június és 2019. június között, és ez az egyik leggyakrabban használt Alexa-alkalmazás világszerte. A The New York Times kiemelte, hogy ez az Alexa-eszközökre elérhető egyik legszórakoztatóbb és leghasznosabb képesség. Mindennap mintegy 5000 egyedi felhasználó használja fordításra.

Azért döntöttünk a képesség létrehozása mellett, mert szeretnénk egyszerű hozzáférést biztosítani a felhasználóknak a professzionális fordítási technológiához. Az Alexa alapértelmezetten nem tud fordítani. Ezért úgy döntöttünk, hogy elérhetővé tesszük a felhasználóknak ezt a képességet, és megnézzük, hogyan reagálnak, tetszik-e nekik vagy sem. Minden kiadás után megnézzük a felhasználók véleményeit az Amazon-áruházakban, és belső teszteket végzünk a potenciális felhasználókkal. Ennek során finomítjuk az alapvető funkciókat, és újakkal egészítjük ki őket, hogy a felhasználók minél szélesebb körének igényeit szolgáljuk ki, és megpróbáljuk a lehető legjobb felhasználói élményt biztosítani nekik a hangvezérelt felület használata során.

Translated Alexa-képességünk háromrétegű megoldáson alapul. Az Amazon saját motorja rögzíti a hangokat, és végrehajtja a természetes nyelv feldolgozását az általunk meghatározott szándék/entitás modell alapján. A felhasználó szándékát (pl. „Le akarom fordítani”) és az entitásokat („hello angolról spanyolra”) elküldjük a Translated képesség szerverére. A szerver lefordítja a kért mondatot a forrásnyelvről a célnyelvre a MyMemory használatával, és létrehozza a lefordított szöveg hangos változatát külső felolvasószolgáltatásokkal.

Az eredmény: a kért fordítás elhangzik az adott nyelv anyanyelvi kiejtésével mindössze egy másodperccel azután, hogy Alexa megkapta a parancsot.

Próbálta már?

A Translated Alexa-képesség telepítéséhez keresse fel az egyesült államokbeli, illetve az egyesült királyságbeli alkalmazásboltot.

Vegye fel velünk a kapcsolatot.

Itt vagyunk, hogy megválaszoljuk a kérdéseit,

és segítsünk a céljai elérésében.

Kapcsolat